tirsdag 15. desember 2009

Julegaver 2009

Jeg har aldri sydd slike "legoposer" før, men syns de virket så praktiske at jeg måtte bare prøve. Det var ikke spesielt vanskelig. De er ca 140 cm i diameter, så det skal være god plass til lego eller andre leker. Jeg applikerte på navn for å gi den et personlig preg siden stoffene er ensfargede. Grunnen til at jeg valgte ensfarget, og da spesielt en klar, lys farge på "innsiden" er at det da vil være lettere å finne legoklossene uten forstyrrende farger eller figurer.

Bomullslerret og snøring fra Stoff & Stil. Maljene er fra Biltema (8 mm).


Ser på ulike interiørblogger og nettbutikker at slike vimpler blir mer og mer populær. Etter å ha lett litt i restekurven min etter gamle stoff fant jeg ut at dette skulle jeg alltids klare å lage selv. Søte vimpler til et prinsesserom.

Stoff fra restekurven. Kantbånd fra Jysk.

Jeg fant ideen til denne presskannevarmeren i et julemagasin. Jeg har en svigerinne som er flittig bruker av presskanne og tenkte at dette ville være midt i blinken for henne. I tillegg tror jeg hun er typen for en litt nostalgisk look. Ikke så værst for å være første forsøk.

Bomullsstoff fra Stoff & Stil, platevatt, bilde funnet på nettet og t-skjorte overføringspapir.

Denne lua er heklet etter et mønster jeg fant hos Garnstudio. Har heklet mange av disse tidligere, men denne versjonen ble helt enkel, strippet for både kantborder og blomster.
Heklet i hvit Eskimo ullgarn.

Skjerfet er heklet i bomull etter et mønster jeg fant i en blogg for over et år siden...tror de kalte det for NoeNoa eller noe sånt.

Settet skal være til en 5 år gammel jente, men sønnen min sitter modell (med DS'n i hendene).

Har sett at slike linputer med nostalgiske bilder er populære innslag både på interiørblogger og ymse butikker. De er jo superenkle å sy selv, og i tillegg kan man velge hvilket bilde man selv vil ha.

Lin i hvit og natur fra Stoff & Stil. Egne bilder påført ved hjelp av t-skjorte overføringspapir.

I tillegg har jeg og store S laget personlige kopper og servise til besteforeldre, oldemor og venner. Store S har fått frie tøyler med porselenstusjene og tegnet de tingene mottakerne er mest glade i. (Har dessverre ikke husket å ta bilde av alle.)

Krus fra Bohus (10 kr) og tusjer til porselensdekorering fra Panduro.

1 kommentar:

文章 sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails